Vanaf het moment dat Julia en Robert verkering hadden, wisten ze dat ze ooit wilden trouwen. Tijdens een romantische zonsondergang op Tanzania, stelde Robert dé vraag. Na een volmondige “ja!”, kon het plannen van hun bruiloft beginnen. Wij vroegen het stel alles over hun sprookjesachtige bruiloft in een prachtig kasteel…
Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Julia en Robert: ‘We waren jong toen we elkaar leerden kennen, 19 en 27, en zijn daardoor echt samen opgegroeid. We hebben een goede invloed op elkaar en halen het beste in elkaar naar boven. Vanaf het moment dat we “verkering” hadden, wisten we vrij snel dat we ooit wilden trouwen. Julia heeft in de tussentijd een zware modeopleiding gevolgd, wat soms wel wat druk uitoefende op de relatie – weinig tijd voor elkaar, elkaar leren loslaten etc. Zelfs dat hebben we samen overleefd. We zijn een ijzersterk team. We zijn al 6 jaar een koppel, wonen 3 jaar samen en zijn de laatste jaren aan het bouwen aan ons “gezin”. Eerst samenwonen, daarna kregen we een kat. Trouwen was de volgende stap.
Tijdens een vakantie in Tanzania besloot Robert mij – als de romanticus die hij is – te vragen. Het was zo’n romantische setting, op een rooftop bar op Zanzibar, met een ondergaande zon. Uiteraard zei ik meteen “ja”! Daarna hebben we nog heerlijk gedineerd op het strand. Robert en ik zijn beiden kinderen van gescheiden ouders. Toch geloven we allebei in echte liefde en het huwelijk.’
Hoe heb je je trouwjurk/trouwpak gevonden? Welke jurk/pak is het?
Julia: ‘Ik ben van beroep modeontwerper en heb erg getwijfeld of ik zelf mijn jurk wilde maken. Wegens tijdgebrek ben ik uiteindelijk toch gegaan voor een jurk van Pronovias. Ik wist van tevoren al wat mijn model zou worden. Ik ben een klassiek/modern type en zocht een jurk die mijn gezicht en lijf zou liften, en niet teveel aandacht zou trekken.
Bij de eerste jurk die ik paste, was het meteen raak: een witte mermaidjurk met diepe V en een kenhole-opening in de rug. De jurk was afgewerkt met een geborduurde laag pailletten achterop de jurk en een lange sleep. De sluier was kort en modern van Poirier en de schoenen waren van Steve Madden. Daarnaast droeg ik oorbellen van designer Anton Heunis. Niet heel typisch voor een bruid om voor dit soort oorbellen te gaan, maar ik vond het echt een mooie toevoeging aan de outfit. Het haarsieraad had ik geleend van de Muah; Esther van Zalinge. Afgestyled met een uniek paar handschoenen met de trouwdatum en onze huidige achternaam.’
Robert: ‘Ik had via een andere bruidegom de winkel Only For Men in Rosmalen als tip gekregen. Hij voelde zich daar direct op zijn gemak met een verkoper die uitgebreid de tijd nam om alles te laten zien. Al snel zag hij een oudroze driedelig pak – super uniek! – wat ook goed bij het pastelthema van de bruiloft paste. Ik houd van een tikje anders. Klassiek, maar met een eigen twist. Dit pak paste perfect bij mij. Daaronder droeg ik bruine loafers. Mijn stropdas was wit en mijn overhemd afgestemd op de kleur van Julia’s jurk. We hebben elkaar bij het altaar voor het eerst gezien. Een bijzonder mooi moment.’
Diner in de kasteeltuin
Wat was jullie favoriete onderdeel van de bruiloft?
Julia en Robert: ‘Het diner aan lange tafels aan het water in de kasteeltuin met onze lieve familie en vrienden. Dit was het eerste moment die dag dat echt tijd konden doorbrengen met onze ouders. Dit was ook het moment waarop we een voldaan gevoel hadden. Alles was goed gegaan en het was nu vooral genieten.
We hadden zestig daggasten en hebben deze verdeeld over twee lange tafels. Van tevoren kon iedereen een menukeuze doorgeven uit een 3-gangenmenu. Het toetje sloten we af met een shotje limoncello en een zakdoekdans op het nummer Bella Ciao, om in de stemming te komen voor het feest. Om dit mee te maken met je lievelingsmensen en ze op deze manier te kunnen verwennen, was echt een droom die uitkwam. Eten, dansen, lachen, huilen en vooral genieten.’
Zijn jullie ergens heel zenuwachtig over geweest? En viel dat uiteindelijk mee of tegen?
‘De uitwerking van de hele bruiloft was heel spannend. Je kunt het nog zo goed plannen, maar uiteindelijk zie je op de dag zelf pas hoe het echt samenkomt. Het gaat altijd anders dan je verwacht, maar dat maakt zo’n dag ook echt en spontaan.
Julia was vooral zenuwachtig voor de ceremonie. Dit was zo’n bijzonder moment. Elkaar voor het eerst zien, officieel het ja-woord uitspreken, maar ook de bijzonder persoonlijke trouwgeloften naar elkaar uitspreken vond zij erg spannend.’
Wat vonden jullie van het plannen van een bruiloft?
‘We zijn ongeveer twaalf maanden van tevoren begonnen. Achteraf bleken wij deze ook echt alle twaalf nodig te hebben. We hebben alles zelf gedaan en daar zijn de nodige uurtjes in gaan zitten. Het was veel werk qua voorbereidingen, maar het is zo druk als je het zelf maakt.
Het was allemaal nieuw voor ons, maar door heel veel websites af te speuren, kwamen we vanzelf tot een planning. We hebben ontzettend genoten van de voorbereidingen en hebben ook wel echt alles naar eigen hand kunnen zetten. Onze tip is: probeer te genieten van de voorbereidingen. Ook het proeven van taarten, het diner uitproberen en de afspraken voor bloemen uitzoeken, doe je samen en zijn erg bijzonder. Je trouwt tenslotte maar één keer!’
kasteel maurick
Waar hebben jullie op bezuinigd?
‘Een weddingplanner. Wij zijn op ons eigen manier allebei best goeie planners. Robert was budgethouder en contactpersoon van onze venue. Julia was meer het creatieve brein achter de bruiloft; de aankleding, de juiste leveranciers, de dresscode, het thema etc. Alle aankleding en bijvoorbeeld de corsages waren zelfgemaakt. Wij vonden het ook veel te leuk om dit zelf te doen. Achteraf vonden we het ook de juiste keuze, maar we kunnen ons enorm goed voorstellen dat je wel een wedding planner in de hand neemt. Het plannen van een bruiloft hebben we soms wel echt als overweldigend ervaren.’
En waarop juist niet?
‘De locatie, Kasteel Maurick. Een prachtig kasteel wat de hele dag van ons was. We hebben alles op deze locatie gedaan. Kasteel Maurick heeft ontzettend veel bruiloften mogen verzorgen en dit was ook echt te merken aan de service, het fantastische eten en de prachtige omgeving.
Daarnaast op een goede foto- en videograaf. We hebben hier lang over getwijfeld, want op zo’n dag lijkt het misschien minder belangrijk, maar we zijn zo blij dat we hierin geïnvesteerd hebben. De dag vliegt voorbij en is soms zo ontzettend overweldigend dat je details mist/niet alle mensen spreekt. Het is zo tof om het op beeld te hebben. We kregen heel snel een sneak preview van onze fotografe, Malou van Baumhauer, en waren op slag verliefd. Zij heeft ons zo’n bijzonder cadeau gegeven. We konden de hele dag opnieuw beleven aan de hand van de foto’s. Alle belangrijke momenten en details waren vastgelegd en vereeuwigd. We hebben daarna een prachtig album laten maken door Malou, die wij later graag aan het nageslacht laten zien.’
Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
‘We hebben dit zelf bij elkaar gesprokkeld via meerdere websites, zoals Etsy. Daar is veel tijd in gaan zitten, maar omdat we ook veel zelf hebben gemaakt, hebben we de kosten kunnen beperken. We hadden bijvoorbeeld tien meter roze tule op de lange dinertafels en parelslingers, wat heel makkelijk was, maar groot effect had op de uitstraling. De bloemen werden verzorgd door Nadia Bijzonder Bloemen. Er hingen kleine vaasjes aan de stoelen die later tijdens het diner ook gebruikt konden worden op de tafels. Heel handig. We hadden ook lichtletters gehuurd met onze initialen. Dit gaf een gaaf effect tijdens de ceremonie en hebben we verplaatst voor tijdens het diner. Al het digitale werk, zoals uitnodigingen, save the dates, dinerkaarten, naamkaartjes, posters met uitleg etc. heeft Julia zelf ontworpen in inDesign.’
Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruidsparen?
‘Kies een thema voor je dag. Hierdoor kun je heel gericht zoeken naar de juiste versieringen, de venue, je outfit, de dresscode voor de daggasten en bijvoorbeeld de muziek. Wij hadden als thema “Gatsby’s Garden”. We hadden als inspiratie de Roaring 20s met een pastel kleurenschema. Hierop hebben wij alles gekozen. Denk daarbij aan veren, witte bloemen, parels, oesters, champagne etc. Hierdoor was het echt een samenhangend geheel en het hielp ons enorm in de voorbereidingen.
Verder een heel cliché tip: het is de mooiste dag van je leven, dus geniet met volle teugen! Voor je het weet lig je samen met pijn aan je voeten, uitgeblust in bed. Probeer je eigen twist te geven aan de dag. Het is tenslotte jullie dag en niet alles hoeft volgens het boekje te gaan. GENIET!!!’
Lijstje van vendors:
Locatie: Kasteel Maurick Vught
Fotograaf: Malou von Baumhauer
Videograaf: Jelmer Kivits, Lemon Goose
Muah: Esther van ’t Zelfde
Bloemen: Nadia Bijzonder Bloemen
Taart: Georgie’s Cakes
Lichtletters: Lichtletters-huren.nl