Is het weer tijd voor jullie wekelijkse of maandelijkse datenight? Lieve blogcollega Bo (van Beaufood.nl) deelt een heerlijk menu met jullie.
Hoi lieve mensen!
Ik ben Bo en mijn leven bestaat uit lekker eten, eten fotograferen, eten bereiden en het bedenken van recepten. Mijn culinaire uitingen publiceer ik op mijn blog beaufood.nl. Ik sta wel voor voedzame gerechten though, zonder geraffineerde suikers en al te veel vet. Ik houd van lekker eten, maar ook van een energiek lichaam! Mijn recepten zijn veelal vegetarisch, op hier en daar een gerecht met een biologisch stukje vlees of vis na. Ook eet ik voornamelijk glutenvrij aangezien mijn buik niet zo lekker gaat op gluten.
Koken is iets wat ik het allerliefste doe en het zal jullie dan ook niet verbazen dan ik regelmatig etentjes geef. Voor vriendinnen, familie of een romantisch diner voor twee voor mijn lover. Ik heb daarom hieronder voor jullie een vegetarisch Beaufood drie-gangen diner samengesteld voor een date night! Elk gerecht zit bomvol smaak en is eenvoudig te maken zonder eindeloze ingrediëntenlijstjes.
Veel kookplezier!
Liefs,
Bo
Voorgerecht: avocado carpaccio
Eigenlijk mag een carpaccio zonder vlees geen carpaccio heten, maar dat was het eerste woord wat in mij op kwam toen ik dit gerecht bedacht. Dun gesneden plakjes avocado versiert met heerlijke toppings als gerookt paprikapoeder, geroosterde nootjes en truffelmayo. MĂ©ga lekkere smaakcombinatie. En ook nog eens super makkelijk te maken.
Tip: maak deze avocado carpaccio zo vlak mogelijk van te voren, zodat de avocado haar mooie groene kleur behoudt!
Hoofdgerecht: geroosterde aubergines met halloumi en vijgen
Geroosterde aubergines uit de oven met daarop een portie romige baba ganoush, gebakken halloumi en partjes vijg gebakken in een scheutje ahornsiroop. Echt een mĂ©ga smaakbom was dit gerecht. En daarnaast ook nog eens een plaatje om te zien. Ik vind het altijd leuk om culinaire plaatjes op tafel te zetten. De reactie is dan altijd âjeeetje wat een werk heb je ervan gemaakt!â en dat terwijl het eigenlijk rete eenvoudig te maken is ;)
Datenight dessert: glutenvrije appelkruimel toetjes uit de oven
Mijn lover maak je het meest blij met appeltaart. Liefst warm uit de oven en met een bolletje vanille ijs erop en een toef slagroom. Zo ontstonden deze appelkruimel taartjes. Maak de taartjes vooral in de middag zodat je ze âs avonds alleen nog maar een half uurtje in de oven hoeft te schuiven. Ideaal!