Ben jij een bruiloft aan het plannen voor komend jaar? Door corona is alles natuurlijk wat chaotisch. Slim dus om een backupplan te maken. Hoe? Dat lees je hier.
Eigenlijk is een backupplan niet eens zo heel anders als het maken van een plan voor je bruiloft. Het begint namelijk ook allemaal weer met het stellen van prioriteiten. Wat is voor jullie belangrijk?
Regels rondom corona en je bruiloft
Prioriteiten voor je bruiloft backupplan
Deze regels zorgen er dus al voor dat je over een aantal prioriteiten moet gaan nadenken:
- Wil je nog trouwen als er maximaal 30 mensen mogen komen?
- Wil je nog trouwen als iedereen anderhalve meter afstand moet houden?
Maar ook voor de periode met andere regels zijn er een aantal vragen die je jezelf moet stellen voor je backupplan:
- Stel dat de regels zo blijven tot en met jouw trouwdatum, wil je op die manier trouwen?
- Wat zijn voor jou vereisten om je bruiloft door te laten gaan? Wat moet er dan minimaal gebeuren? Welke elementen moeten er aanwezig zijn? Is dit de prachtige trouwlocatie? Die topfotograaf die je er echt bij wilt hebben?
- Stel dat je maximaal 100 mensen op je bruiloft mag hebben, is dat een optie?
Als je weet welke vereisten er voor jullie nodig zijn om je bruiloft door te laten gaan, dan kun je gaan praten met de benodigde leveranciers om het over een back-up-datum te hebben.
Maak een plan B
Bespreek met je leveranciers de zorgen die je hebt, en hoe jullie je bruiloft voor je ziet. Maak vervolgens afspraken over een backupplan. Zet dit op papier, en overleg over de mogelijkheden met jullie belangrijkste partners. Is het mogelijk om te verplaatsen, en zo ja naar welke datum? Zet vast een potentiële backup-datum vast. Hierbij wil ik je wel meegeven om flexibel te zijn. Dit is niet de tijd om het zakelijk en hard te gaan spelen. Probeer in overleg tot afspraken te komen die voor alle partijen werken. Denk bijvoorbeeld aan een backup-datum op een doordeweekse dag. De kans is sowieso ook groot dat veel leveranciers al vol zitten op de vrijdagen en zaterdagen van nu tot volgend jaar zomer. Door te kiezen voor een zondag of doordeweekse dag is iedereen meer flexibel.