Je bruidsboeket is een mooie herinnering aan jullie bruiloft. Maar het bekende rijmpje ‘rozen verwelken, schepen vergaan, maar mijn liefde voor jou blijft altijd bestaan’ zegt het al; als je niets doet is het zo weg. Na het lezen van deze blog kun je naast de liefde, ook nog de bloemen bewaren na jullie grote dag!
Zelf drogen
Hang je boeket binnen vier dagen na je bruiloft op z’n kop in een donkere kamer. Let er wel op dat je er niet zomaar tegenaan kunt lopen, want dan valt het boeket uit elkaar. Wanneer je boeket helemaal is gedroogd, kun je er haarlak op spuiten voor een beschermingslaagje. Let er wel op dat niet alle bloemen even geschikt zijn om te laten drogen door lucht. Sommige bloemen, zoals tulpen of anjers, zijn erg vochtig. Hierdoor kunnen ze alsnog gaan rotten. Rozen, hortensia’s en grassoorten zijn droge bloemen, dus perfect om zelf te drogen.
Ook kun je de bloemen plat drogen. Ik denk dat iedereen dit wel eens heeft gedaan; je stopt de bloemen in een boek en legt er iets heel zwaars op. Zelf heb ik mijn eerste roos die ik van mijn vriend heb gehad op deze manier gedroogd. Omdat hij dat plat is, heb ik hem ingelijst. Een hele leuke manier om hier voor altijd aan herinnerd te worden!
Foto: Annie Spratt
Laten drogen
Wanneer je je bloemen door een professional laat drogen heet dat prepareren. Het voordeel van zo’n behandeling is dat de kleur mooier blijft, maar er hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Wanneer je bloemen in je boeket hebt die niet gedroogd kunnen worden, worden die vervangen door de kunstversie.
Vriesdrogen
Wanneer je je boeket laat vriesdrogen gebruiken ze een speciale methode. Je boeket wordt dan in een glazen stolp gedaan, en zo kun je het ook bewaren.
Wil je je boeket niet drogen? Je kunt je boeket gipsen, een gellaagje erover aanbrengen of voor de grote dag het boeket laten waxen. Genoeg manieren dus om langer dan één dag te genieten van je bruidsboeket.
Heb jij je boeket van de bruiloft nog?
Credits cover foto: Anouk Fotografeert