De huwelijksdag is een prachtige dag vol liefdevolle momenten. En de voorbereidingen naar de grote dag zijn net zo. Tenminste, dat zou je denken. Totdat je deze bizarre trouwrituelen hebt gelezen.
Maleisië
Bruidsparen in Maleisië mogen tot 72 uur na het ja-woord niet naar het toilet. Het kersverse bruidspaar wordt streng bewaakt door familie en vrienden en krijgt zo min mogelijk te eten en drinken. Dit driedaagse huisarrest zal voor een gelukkig huwelijk vol gezonde baby’s zorgen. Oh, en houden ze het niet vol? Dan zal het huwelijk geen stand houden…
Schotland
In Schotland krijgt de aanstaande bruid (en soms ook de bruidegom) vlak voordat ze gaat trouwen een enorme bak met smurrie over haar heen. Denk aan modder, rotte eieren, dode vissen en ander bedorven voedsel. Deze traditie wordt ook wel ‘blackening the bride’ genoemd. De reden erachter? Als je dit aan kan, kun je alles aan…
Mauritanië
In dit West-Afrikaanse land word je vlak voor je bruiloft flink volgestampt met eten. Net zolang totdat je ervan moet overgeven. Dik zijn is daar een ideaal schoonheidsideaal, dus wellicht ben je dan net iets aantrekkelijker op je bruiloft.
Zweden
Als ik in Zweden zou wonen en trouwen, zou ik de hele trouwdag niet naar de wc gaan. Daar is het naar de toilet gaan voor het bruidspaar geheel op eigen risico. Degene die achterblijft, mag op dat moment namelijk gezoend worden door alle gasten.
Korea
In Korea is het de normaalste zaak van de wereld dat de voeten van de bruidegom de dag voor de trouwdag eens goed worden geslagen. Het schijnt flink pijn te doen, maar zal van korte duur zijn. Waarom? Zo zal de bruidegom in ieder geval niet teleurgesteld worden op de huwelijksnacht.
China
In delen van China moet de bruidegom met pijl en boog op zijn aanstaande vrouw schieten. Gelukkig zonder scherpe punten. Als dit driemaal is gebeurd, zullen de pijlen worden gebroken. Hiermee laat hij zien dat hij voor altijd van haar zal houden. Ahhh.. wat een liefde.
Foto: Shutterstock
Kenia
Kenia kent ook een bijzondere traditie. De bruid wordt daar namelijk ondergespuugd op haar borsten en voorhoofd door haar vader. Als dit gebeurd is, is zij gezegend. Opdat de bruid veel geluk en voorspoed mag ontvangen in haar leven.
Duitsland en Griekenland
Dichter bij huis smijten ze graag met borden. De gasten slaan al het servies kapot in het huis van het bruidspaar en vervolgens mogen zij dit samen opruimen. Het zal de band versterken en het symboliseert dat het bruidspaar, in wat voor moeilijke omstandigheden ook, voor altijd bij elkaar zullen blijven. In Griekenland doen ze bovenstaande trouwens ook, maar dan omdat het voor geluk zal zorgen.
Frans-Polynesië
Op de Marquesaseilanden, een eilandengroep die hoort bij Frans-Polynesië, zullen alle gasten na afloop van de ceremonie op hun buik gaan liggen op de grond. Het bruidspaar mag over dit ‘levend tapijt’ naar buiten lopen. Op deze manier laten de gasten zien dat ze respect hebben voor het bruidspaar.
Fiji
Op het eiland Fiji hoef je als aanstaande bruidegom niet met een fles wijn aan te komen, als je bij je schoonvader langs gaat om haar hand te vragen. Alleen met een walvistand neemt schoonpapa in spe genoeg. En laat zo’n tand nu net niet op elke straathoek te koop zijn. Ja je wilt trouwen of je wilt het niet, hè?
Ik denk dat ik het maar bij Nederland houd. En jij?
Coverfoto: Shutterstock