Als je op zoek bent naar een rustgevende maar intieme trouwlocatie, is de natuur een goede optie. Heide en bos zijn bijvoorbeeld perfecte plekken om een ceremonie te houden. Ook als je in het gemeentehuis trouwt kan een ‘ceremonie’ in het bos of op de hei een leuke toevoeging zijn. Michael en Anne trouwden op de hei en laten zien hoe sfeervol dat kan zijn.
Waarom hebben jullie besloten om te trouwen?
Deels wilden we onze liefde vieren en een mooie herinnering maken samen, maar het voelt ook wel heel goed dat we nu ‘officieel’ man en vrouw zijn. We hebben samen al heel wat overwonnen en zijn zo zeker van onze toekomst samen, dat we dat wilden bekronen met een huwelijk.
Hoe heb je je trouwjurk gevonden? Welke jurk is het?
Ik wilde eigenlijk zelf een jurk naaien, maar om een goed beeld te krijgen van wat ik wilde en wat me zou staan, ben ik toch gaan passen bij Assepoester in Arnhem. De tweede jurk die ik aantrok was zo mooi dat ik toch besloot te kopen.
Hoe zag jullie dag er uit?
We hebben ons in ons eigen huis klaargemaakt, allebei in een andere ruimte. Het voelde voor ons gek om het ergens anders te doen. Dit is ons huisje en we vonden het leuk om dat later ook op de foto’s terug te zien.
We zagen elkaar voor het eerst op een bospad in de buurt en zijn daarna doorgereden naar het gemeentehuis. Eigenlijk wilden we ook ‘echt’ trouwen in het bos, maar het prijsverschil heeft ons doen besluiten het officiele gedeelte toch in het gemeentehuis te doen.
Daarna zijn we naar de locatie in Lheebroek (Dwingeloo) gereden. Op loopafstand van de locatie hebben we foto’s gemaakt.
Toen we terugkwamen zaten de daggasten al op ons te wachten aan een mooi gedekte picknicktafel. Onder het toeziend oog van een aantal geiten hebben we heerlijk geluncht.
Vervolgens maakten we een wandeling met de geiten over de heide (aanrader!). Hier hebben we ook de groepsfoto’s gemaakt.
Terug op de locatie hebben we ons even teruggetrokken en opgefrist. De gasten konden alvast naar het bostheater waar de ceremonie zou plaatsvinden. Onderweg konden ze limonade halen bij het zelfgemaakte standje. Neefjes Roel en Olaf stonden hier klaar om de gasten te ontvangen. Als laatste kwamen de bloemenmeisjes, mijn vader en ik over het, met bloemen versierde, bospad. Hinke, onze spreekster, kennen we persoonlijk en vertelde een ontzettend mooi verhaal, mooier dan we hadden durven hopen! Daarna hebben we onze zelfgeschreven beloftes aan elkaar voorgelezen en kwam Thijs (ons neefje) de ringen – met lichte tegenzin – brengen.
Na de felicitaties hebben we heerlijk gebarbecued en genoten van de vegetarische hapjes. Als toetjes sneden we de taart aan en kon iedereen een stukje komen halen bij de taartentafel. De rest van de avond hebben we heerlijk in de kapschuur en bij het kampvuur gezeten en naar de stukjes gekeken die de gasten voor ons hadden voorbereid.
We mochten overnachten in het kantoor van Taribush, met uitzicht over het weiland en de bossen. Als verrassing hadden een aantal familieleden het kantoor prachtig versierd met rozenblaadjes en kaarsjes en alle cadeautjes voor ons klaargezet, heel romantisch!
De volgende dag bezorgden mijn ouders nog een ontbijtje, geregeld door onze fantastische ceremoniemeesters.
Waar hebben jullie op bezuinigd?
Bijna alles, we hebben echt heel veel zelf gedaan en hulp gehad van vrienden en familie.
En waarop juist niet?
De trouwjurk en de fotograaf. De jurk was niet gepland, maar kon ik niet laten hangen… De foto’s vonden we heel belangrijk, die blijven bestaan en dragen echt bij aan de mooie herinnering. Daarbij fotograferen we allebei zelf als hobby en we wilden niet het gevoel hebben dat we het zelf beter hadden gekund. Dat was bij Anouk gelukkig niet het geval!
Waar komt de versiering en aankleding voor jullie bruiloft vandaan?
Eigenlijk hebben we bijna alles – met hulp van familie en vrienden – zelf gemaakt. Al maanden voor de bruiloft zijn we met z’n allen glazen potjes gaan verzamelen en zijn we regelmatig langs de kringloopwinkel geweest om kopjes, schoteltjes, allerlei decoratie en stof te verzamelen. De stof hebben we gebruikt om vlaggetjes van te naaien en de tafels mee te bekleden. De schoteltjes hebben we gebruikt als gebaksbordjes en de kopjes hebben we gevuld met vogelvoer en als bedankje gegeven. De glazen potjes zijn versierd en gebruikt als vaasjes en lichtjes. Als kandelaars hebben we flessen gebruikt. Michael heeft zelf alle bordjes, het limonadestandje en de taartentafel gemaakt van pallets en steigerhout.
Heb je nog een gouden tip voor aanstaande bruiden?
Maak gebruik van de hulp die je aangeboden krijgt en als er kinderen op je bruiloft komen; betrek ze erbij! Wij hebben veel hulp gehad bij het knutselen vooraf, verschillende familieleden hebben een taart gebakken en we hebben hulp gehad met opbouwen en weer opruimen. Zonder al deze hulp was het sowieso niet gelukt, maar wat misschien nog wel belangrijker was; iedereen was zó betrokken! Doordat mensen er een stukje van zichzelf ingestopt hadden, leken ze nog meer te genieten. Dit deed ons echt goed; het voelde zo warm en hecht, heel fijn!
Lijstje van vendors:
Fotograaf: Anouk Wubs
Locatie: Taribush
Taarten: gemaakt door familie
Trouwjurk: Assepoester in Arnhem
Trouwpak: Pull & Bear en: H&M